Småkonti og muligheder

Her kan du læse, hvilke muligheder du har, hvis du har en hvilende (uden indbetaling) arbejdsmarkeds-/tillægspension med en saldo under 16.824,- kr. (april 2018 sats)

En arbejdsmarkeds-/tillægspension er beregnet til at blive udbetalt i rater, når du opnår forsvarets pensionsalder, men hvis du er stoppet i Forsvaret, og indestående er under minimumgrænsen fastsat af FPS har du nedenstående muligheder.

 

 

 

Du har følgende muligheder med din konto:

 

  • Du kan lade den stå i CS Pensionsfond, som hvilende ordning. Du betaler et kontogebyr på 118,- (2018 sats) om året, samt en omkostningsprocentsats på ca. 0,15-0,20 % af indestående om året.
  • Selv om omkostningerne i CS Pensionsfond er meget lave i forhold til andre pensionsudbydere kan det være en fordel for dig at samle dine småordninger.Din arbejdsmarkeds-/tillægspensionsordningen kan overføres til en anden pensionsordning med løbende udbetaling (Ikke kapitalpension eller aldersopsparing). Hvis du ønsker denne løsning, skal du tage kontakt til det selskab der skal modtage ordningen.Ordningen overføres uden omkostninger til CS Pensionsfond. Da vi ikke kan overfører elektronisk, er der nogle selskaber der ikke vil modtage. Du må forhøre dig hos dit selskab.
  • Du kan få ordningen udbetalt. Der skal afregnes 60% i afgift til Staten, som hæves fra ordningen inden udbetaling. Ønsker du denne løsning, skal du benytte denne formular.  Vi overfører nettobeløbet til din NEM konto så hurtigt som muligt, og normalt inden for 7 - 14 hverdage.